SMS

Μην πετάτε το παλίο σας PC Tower - Επικοινωνείστε με το PC Solutions στο pclyseis@gmail.com

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Χαρτογράφιση του Δίσκου!

Ίσως έχετε χρειαστεί να καταγράψετε τα αρχεία ή τους φακέλους που βρίσκονται στο σκληρό σας σε ένα txt αρχείο για να τα έχετε συγκεντρωμένα. Η διαδιακασία είναι πολύ εύκολη και ΄με πολλές παραμέτρους ώστε να ΄καταγράψουμε με ακρίβεια το σημείο που μας ενδιαφέρει.

Click Start/Run/cmd
Μπαίνουμε στο σημείο του σκληρού που θέλουμε βάζοντας το γράμμα (π.χ. E:) & ENTER
Δίνουμε την βασική εντολή DIR και ακολουθούμε την μορφή

DIR [drive:][path][filename] [/A[[:]attributes]] [/B] [/C] [/D] [/L] [/N] [/O[[:]sortorder]] [/P] [/Q] [/S] [/T[[:]timefield]] [/W] [/X] [/4]

Έχουμε λοιπόν τις παρακάτω επιλογές:
  • Αν θέλουμε ορίζουμε συγκεκριμένο path (π.χ. DIR E:Music)
  • Με το /D παραλείπουμε πληροφορίες όπως ημερομηνία κλπ
  • Με το /S καταγράφονται κ τα sub-folders
  • Απαραίτητο είνια στο τέλος να προσθέσουμε > xxxxx.txt ώστε να έχουμε το txt αρχείο

π.χ. DIR Κ:Music/World /D/S > myfiles.txt

Βρωμιά στο Δίσκο.

Πολλές φορές από βιασύνη (ή υπερβολική εμπιστοσύνη) αποθήκευουμε σημαντικά αρχεία σε ένα ολοκαίνουρια usb stick χωρίς να κάνουμε format ή τα ελέγξουμε για τυχόν λάθη. Σε μια προσπάθεια ανάκτησής τους πέρα από το κλασσικό disk check που γίνεται με δεξί κλικ στον εν λόγω δίσκο/properties/check disk, μπορούμε να στραφούμε σε command prompt χωρίς ωστόσο να αποτελεί την σίγουρη λύση αφού η ζημιά μπορεί να μην είνια αναστρέψιμη και τα αρχεία μας να έχουν ολοσχερώς χαθεί.

Step One:

Click Start/Run/cmd

δίνουμε την εντολή chkdsk x: /f /r (όπου x= ο σκληρός που θέλουμε να ελέγξουμε) και πατάμε ENTER.

Step Two

Κάνουμε restart

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Ποιός κλέβει την σύνδεσή μου?

Για να έχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια στην οικιακή και όχι μόνο σύνδεσή μας είναι προτιμότερο πέρα από το password που θα ορίσουμε ως WPA key να δηλώσουμε και το physical address (MAC address) στο Wireless Access List (εξαρτάται από το modem σας σε ποιο setting θα το βρείτε. Συνήθως είναι στα Wireless settings) ώστε να βάλουμε 2ο επίπεδο προστασίας στην σύνδεσή μας.
Αφού εντοπίσουμε το physical address κάνοντας start/run/cmd/ ipconfig /all το σημειώνουμε κάπου για να το περάσουμε στην λίστα του modem μας. Κάθε φορά λοιπόν που θα θέλουμε μια νέα συσκευή να συνδεθεί με το wifi modem μας θα περνάμε την MAC address της στο Wireless Access List του Modem μας. Μην ξεχνάμε να φυλάμε κάπου τα password που χρησιμοποιούμε γιατί όσο μεγαλώνουμε ξεχνάμε.....

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Gin & Tonic

Φεύγοντας από τα συνηθισμένα post του Blog μου ήρθε η ώρα να γράψουμε 2 λόγια για το ποτό που άλλαξε τη ζωή μας όχι για να συμπληρώσω το υπέροχο αφιέρωμα της A, μπά αλλά για να δώσουμε μια ημερομηνία όχι τόσο καταληκτική αλλά περισσότερο εναρκτήρια στην ιδέα GIN Φράουλα. Ιδέα που έχει ήδη 1 χρόνο ζωής και κάθε τέτοια εποχή έχει την τιμητική της αφού για 2 μήνες που είναι η εποχή τους (φράουλες) μας αλλάζουν την ζωή.


Για όλους εμας τους λοιπόν τους αθεράπευτα τζινοβιους καλό είναι να γνωρίζουμε ότι έχουμε μπεί για καλά στην εποχή της φράουλας και μπρούμε όμορφα κάνοντας μια μικρή αποχή από το αγγούρι στο Hendricks μας να βάλουμε τη φράουλα στο Tanqueray μας (κομμένη στα 2 κατά προτίμηση για να βγάζει τους χυμούς της). Πάντα όμως η αγαπημένη Brusketta σολωμού θα ακολουθεί κάθε γουλιά μας.